Ruben pakt de winst op het Daikin NK Inlineskaten Marathon

Ruben pakt de winst op het Daikin NK Inlineskaten Marathon

21 juli 2024
Een fantastische winst voor Ruben Ligtenberg. “De overstap naar Team Sprog heeft deze titel opgeleverd."

Het Daikin NK Inlineskaten Marathon was een spannende wedstrijd. Met veel wind, een uitdagende route en meerdere valpartijen was het een spannende wedstrijd. Tot op het laatste moment bleef het onzeker wie de wedstrijd zou winnen, tot Ruben Ligtenberg plotseling een eindsprint trok waar de anderen niet tegenop konden.

 

“De wedstrijd begon al met een natte weg. Vlak voordat we begonnen had het nog geregend,” vertelt Ruben. Het gladde wegdek bleek een uitdaging, en in de tweede ronde ging hij onderuit in een natte bocht. Met een gat van tien seconden leek het erop te zitten, maar Ruben ging vol goede moed door. "Ik wilde graag een goede wedstrijd neerzetten. Dit was één van de laatste wedstrijden van het zomerseizoen, en ook nog eens het NK. Dat maakte het voor mij wel extra belangrijk.” Met een flinke dosis doorzettingsvermogen kreeg hij het voor elkaar om het gat te dichten, en toen gebeurde het. Met nog zo’n 10 km te gaan ontstond er een nieuwe kopgroep. "Vanaf daar wist ik wel dat ik zo goed was dat ik een podiumplaats zou kunnen rijden."

 

Naarmate de finish dichterbij kwam focuste Ruben zich op de eindstreep. Hij keek niet meer achterom, en begon aan zijn eindsprint. “Ik wist dat ik snelheid had, maar dat het genoeg was in een eindsprint had ik nooit gedacht.” Mede daarom was de winst extra speciaal. “Het kwam wel als een verrassing dat ik won. Dit is iets waar je over droomt.” Het mooiste aan de winst? “Je krijgt er een titel bij omdat je Nederlands Kampioen bent en mag dan een jaar lang in het rood-wit-blauw rijden. Dat maakt zo'n wedstrijd winnen toch extra speciaal omdat je er een jaar lang aan herinnerd wordt."

 

Over de invloed van Team Sprog op zijn prestaties is hij zeer positief. “In wat ik in de trainingen doe ben ik echt verbeterd ten opzichte van de afgelopen twee jaar. Dat is zowel op de fiets als op skeelers. Daar gaat het iedere week beter,” vertelt hij. “De overstap naar Team Sprog heeft deze titel opgeleverd." Het nieuwe trainingsschema sluit goed aan bij zijn behoeften,wat veel progressie oplevert. Aan het winterseizoen begint Ruben nu ook anders.“Ik richt me nog steeds op elke wedstrijd top 10, maar nu begin ik wel te hopen op een paar leuke uitschieters naar boven. Je krijgt er toch een stukje zelfvertrouwen van.”

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren