Speedbooks sluit aan als sponsor van Team Sprog

Speedbooks sluit aan als sponsor van Team Sprog

15 augustus 2024
Afgelopen maand werd er een belangrijke handtekening gezet. Lume Paulusma, eigenaar van Speedbooks, tekende het sponsorcontract met Team Sprog. Daarmee is de sponsoring van het team officieel. Zo begint een mooie nieuwe samenwerking waar Lume en zijn bedrijf een belangrijke bijdrage leveren aan het team.

Waarom ben je sponsor geworden van Team Sprog?

“In het verleden ben ik sponsor geweest van Femke Kok.” Een ingelijst schaatspak met de handtekening van Femke hangt nog geen meter verderop aan de muur. “Dat heb ik altijd heel leuk gevonden, maar ik wilde niet tegelijkertijd een andere schaatser sponsoren.” Toen die sponsoring wegviel ontstond er ruimte. Via het Foppe Fonds ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe club om te sponsoren, wat me via Ard bij Team Sprog bracht.” Toen was de keuze snel gemaakt. “Ik heb altijd al een connectie met schaatsen.”

Was het een bewuste keuze om een marathon schaatsteam te sponsoren?

“Nee, ik was eigenlijk nog niet bekend met marathon schaatsen maar dat vind ik juist leuk. Zo kan ik een nieuwe vorm van schaatsen leren kennen, en het zorgt voor een mooie link om nieuwe wedstrijden bij te gaan wonen. De Weissensee lijkt me prachtig.” Ook vindt hij het Friese karakter van de sport een mooie bonus. “Als kind heb ik zeker vijf keer de Elfstedentocht gezien. We woonden toen in Franeker dus het kwam heel dichtbij. Inmiddels is het bijna Friese folklore. Het is echt iets van ons, net als het Skûtsjesilen of het kaatsen.”

Sponsor je meer Friese sporten?

“Jazeker, ik ben sponsor voor verschillende teams en organisaties in het kaatsen, Skûtsjesilen en het schaatsen. Dat zijn wel echt Friese sporten.” Daarnaast zet Lume zich graag in voor Friese sporters. “Ik sponsor SC Heerenveen ook al een hele tijd, en ben nu ook sponsor van het damesvolleybalteam in Sneek. Die zijn onlangs nog kampioen geworden.”

Waarom ben je ooit begonnen met sportsponsoring?

“Het is ooit begonnen met de kaatsbond. Die sport heeft het niet altijd makkelijk, en als je dan geld beschikbaar hebt dan moet je dat ook inzetten waar het nodig is,” vertelt Lume. “Ook ben ik al sinds 2008 sponsor van SC Heerenveen. We zitten met het kantoor natuurlijk aan de overkant dus dan is die connectie makkelijk gemaakt.”

Waar komt die connectie met sport vandaan?

“Ik heb vanaf jongs af aan allerlei sporten gedaan. Ooit begon het met tafeltennis in Franeker, met daarna volleybal, kaatsen en schaatsen.” Vanuit huis werd het sportieve karakter hem meegegeven. Zo schaatsten ze vroeger al op de schaatsbaan in Tzum. “Toen ik naar Duitsland verhuisde ben ik de sport kwijtgeraakt. Nu golf ik vooral, en het kaatsen is een belangrijke link met mijn verleden.”

Hoe zet je je verder in voor maatschappelijke doelen?

“Sinds april ben ik actief in het bestuur van het Foppe Fonds. Daarvoor deed ik altijd al mee met Foppe Open met een flight voor de zaak. Dat heb ik altijd een mooie manier gevonden om een goed doel te steunen.” Bij het Foppe Fonds sponsort Lume ook twee jonge golfers, Frederiek Everts en Tycho Kuipers. Daarnaast zet hij zich in voor meerdere goede doelen, van de Nierstichting en gehandicaptensport tot het theater in Sneek waar kinderen muziekles kunnen krijgen die het anders niet kunnen betalen. “Ik vind het belangrijk om maatschappelijk betrokken te blijven.” Als echte Fries is hij zelfs ambassadeur van het Gruttoland.

Wat hoop je uit de samenwerking met Team Sprog te halen?

“Ik zou heel graag de wedstrijd op de Weissensee bijwonen. Het is een heel eind en lijkt het me heel bijzonder om te zien hoe dat gaat,” vertelt Lume. “Vooral als ik verbonden ben met een marathonploeg.”

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren