Testwedstrijden: Team Sprog staat op scherp

Testwedstrijden: Team Sprog staat op scherp

3 oktober 2024
Nu de herfst is begonnen komen de eerste wedstrijden van Team Sprog in zicht. Daarom doet het team als voorbereiding mee aan twee testwedstrijden. Afgelopen zaterdag reden ze de drie kilometer, en aankomende zaterdag gaan ze voor vijf kilometer het ijs op.

Dit is een mooi moment om als team te evalueren waar ze staan, maar het helpt het team ook om in de juiste mindset te komen voor het wedstrijdseizoen. De testwedstrijden geven een voorproefje van wat er komen gaat. Zo kunnen ze zich voorbereiden op het wedstrijdritme waarin ze elke week willen gaan presteren. Bovendien geeft de wedstrijdprikkel extra motivatie om het beste naar boven te halen. De langebaanwedstrijden zijn daarmee een mooie opstap naar de marathons die op de planning staan. Ook kunnen de sporters zich met een scherpe eindtijd kwalificeren voor de Holland Cup. Hoewel het dit jaar geen hoofddoel is, is het voor de schaatsers wel een sterke drijfveer hun beste tijden neer te zetten.

Terwijl de schaatsers zich met de testwedstrijden in de wedstrijdstand zetten, geeft het de trainers een mooie kans om te zien hoe het team presteert. Daarin wordt niet alleen gelet op de rondetijden, maar vooral op ontwikkeling en consistentie. Zo kunnen ze zien of het team op de juiste weg is, en mogelijke verbeterpunten signaleren voor het seizoen echt begint. En de eerste wedstrijd? Die was veelbelovend. Met stabiele races en goede rondetijden is het een mooi begin voor het nieuwe seizoen van Team Sprog.

Maar het belangrijkste? Sporters ontwikkelen, vooruithelpen en met plezier presteren. Deze wedstrijden zijn een mooie kans om de balans tussen topprestaties en duurzaam sporten te vinden, net als het plezier in het spel. “Het is heerlijk om de snelheid van wedstrijden weer op te zoeken,” zegt het team zelf. Op naar de vijf kilometer, en op 19 oktober de eerste marathonwedstrijd van het seizoen!

meer Actueel

sport & business

Team Sprog

Sponsoren gezocht

Dit seizoen gaan we ons derde jaar in de Topdivisie tegemoet. Het eerste jaar, waarin ons team haar debuut maakte, behaalden we naast verschillende top 10 klasseringen, een prachtige overwinning tijdens de zwaarste wedstrijd van het seizoen in Zweden; de Sea Ice Classic over 150 km. Afgelopen seizoen behaalden we een mooie 5e plaats in het ploegenklassement, werden we 2e op het ONK 150 km én wonnen we de Alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee over 200 km. Dat maakte dat wij afgelopen seizoen het meest succesvolle team op natuurijs waren.

Dat succes heeft allerlei raakvlakken. Ondernemen is namelijk topsport, en topsport is ondernemen. Ze vertegenwoordigen beiden krachtige aspecten van dezelfde medaille. En die medailles kun jij – als sponsor – toejuichen.

Wil jij je verbinden aan Team Sprog? Klik dan snel op de onderstaande knop voor meer informatie!

sponsoren